Υπηρεσίες

Κυστεοσκόπηση – ουρηθροσκόπηση γίνεται στο ιατρείο με τοπική αναισθησία με τη χρήση σύγχρονου εύκαμπτου βίντεο – κυστεοσκοπίου. Έλεγχος της ουρήθρας για την ανίχνευση στενωμάτων ή διόγκωσης του προστάτη σε περίπτωση δυσκολίας στην ούρηση, καθώς και κονδυλωμάτων ουρήθρας ή λίθων σε περίπτωση επώδυνης ερεθιστικής ούρησης με πιθανή παρουσία και αίματος ανεξάρτητα από την ούρηση. Έλεγχος της ουροδόχου κύστης για την ανίχνευση και επιβεβαίωση, μετά από υπερηχογράφημα, όγκων ή λίθων σε περίπτωση αιματουρίας, συχνουρίας, επείγουσας και ερεθιστικής ούρησης και γενικά όλων των παθήσεων της κύστης.

Υπερηχογράφημα νεφρών, κύστεως, προστάτη, όρχεων και έλεγχος υπολειπόμενου μετά ούρηση. Έλεγχος των νεφρών για την ανίχνευση υδρονέφρωσης (διάτασης), λιθίασης, όγκων και άλλων παθήσεων σε περίπτωση αιματουρίας, κολικών νεφρού, πόνου στην περιοχή της οσφύος και ίσως πυρετού. Έλεγχος της ουροδόχου κύστης για την ανίχνευση όγκων, λίθων, πάχυνσης και κατακράτησης ούρων μετά ούρηση σε περιπτώσεις αιματουρίας, δυσχερούς ούρησης, ερεθιστικής ή επώδυνης ούρησης ή ακράτειας ούρων. Έλεγχος του μεγέθους του προστάτη και της παρουσίας προστατικής λιθίασης σε περιπτώσεις δυσκολίας στην ούρηση ή χρόνια προστατίτιδα. Έλεγχος των όρχεων για την παρουσία όγκων, υδροκήλης ή φλεγμονής σε περιπτώσεις διόγκωσης, πόνου ή ψηλαφητού ογκιδίου.

Σε άνδρες ασθενείς οι διαστολές ουρήθρας γίνονται μετά από εφαρμογή τοπικού αναισθητικού και λιπαντικού με πλαστικούς καθετήρες ή μεταλλικά διαστολικά κηρία, με σκοπό τη διάνοιξη των στενωμάτων της ουρήθρας ή του κυστικού αυχένα, που προκαλούνται συνήθως από φλεγμονές ή ριζική προστατεκτομή. Στις γυναίκες οι διαστολές ουρήθρας γίνονται μετά από εφαρμογή τοπικού αναισθητικού και λιπαντικού με μεταλλικά διαστολικά κηρία συνήθως ως τελική λύση, για την αντιμετώπιση υποτροπιαζουσών ουρολοιμώξεων.

Πλήρης έλεγχος διερεύνησης ανδρικής υπογονιμότητας με στόχο την βελτίωση των συνθηκών για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Ο πλέον σύγχρονος τρόπος αντιμετώπισης της στυτικής δυσλειτουργίας με κρουστικά κύματα, σε συγκεκριμένο αριθμό επισκέψεων στο χώρο του ιατρείου.

Με τοπική αναισθησία στο χώρο του ιατρείου μπορεί να πραγματοποιηθεί η επέμβαση της περιτομής για την αντιμετώπιση φίμωσης και δυσλειτουργιών της ακροποσθίας που δυσχεραίνουν την στύση και την ούρηση.

Με νοσηλεία μίας ημέρας ενδοσκοπική λιθοτριψία με χρήση laser και απομάκρυνση όλων των λίθων. Ακολουθεί ανάλυση των συστατικών της πέτρας, μεταβολικός έλεγχος και παρακολούθηση για την αποτροπή επανεμφάνισης λίθων.

Διορθικό υπερηχογράφημα προστάτη – σπερματοδόχων κύστεων, με δυνατότητα εκτέλεσης κατευθυνόμενης βιοψίας προστάτη. Εκτέλεση υπερηχογραφήματος προστάτη και σπερματοδόχων κύστεων δια του ορθού εντέρου, για τη διερεύνηση της υπογονιμότητας, και δυνατότητα εκτέλεσης βιοψίας προστάτη, κατευθυνόμενης με το υπερηχογράφημα, για τη διερεύνηση πιθανότητας καρκίνου του προστάτη σε ασθενείς με άνοδο του PSA.

Μετά από εφαρμογή τοπικής αναισθησίας με αναισθητική αλοιφή και χωρίς ένεση, γίνεται εκτομή του χαλινού τελείως ανώδυνα. Τοποθετούνται 4-5 ράμματα για αιμόσταση και ομαλή επούλωση, τα οποία απορροφώνται μόνα τους σε 7-10 ημέρες. Μετά από αυτή την περίοδο, μπορεί να υπάρξει σεξουαλική επαφη

Μετά από εφαρμογή τοπικής αναισθησίας με αναισθητική αλοιφή και χωρίς ένεση, γίνεται εκτομή του δερματικού μορφώματος του πέους (συνήθως μεγάλες σμηγματογόνες κύστεις). Τοποθετούνται 2-3 ράμματα για αιμόσταση και ομαλή επούλωση, τα οποία απορροφώνται μόνα τους σε 7-10 ημέρες. Μετά από αυτή την περίοδο, μπορεί να υπάρξει επαφή.

Μετά από εφαρμογή τοπικής αναισθησίας με αναισθητική αλοιφή και χωρίς ένεση, γίνεται καυτηριασμός των κονδυλωμάτων με τη χρήση διαθερμίας ή laser.

Η πλέον ενδεδειγμένη μέθοδος αποκατάστασης και χειρουργείο μίας ημέρας με γρήγορη επάνοδο στις καθημερινές δραστηριότητες.

Μέτρηση της δύναμης και της εικόνας της ούρησης, που σε συνδυασμό με τον υπερηχογραφικό έλεγχο για κατακράτηση ούρων, βοηθά στην εκτίμηση του βαθμού απόφραξης των ούρων συνήθως λόγω προστάτη και κατ’ επέκταση στη λήψη της απόφασης για εγχείρηση προστάτη.

Εξειδικευμένη χειρουργική αντιμετώπιση καρκίνου του προστάτη (λαπαροσκοπικά και ρομποτικά), καρκίνου του νεφρού και της ουροδόχου κύστης. Χειρουργική αντιμετώπιση όγκων των όρχεων.